Garant i Sydjysk Sparekasse 

Sydjysk Sparekasse er en garantsparekasse, hvilket betyder, at du som kunde kan købe garantkapital og dermed bliver garant og får flere fordele. 

Garant dame med barn

Garant i Sydjysk Sparekasse

Sydjysk Sparekasse er en garantsparekasse og garantkapital er sparekassens fundament.  
I en garantsparekasse kan kunder blive garanter ved at tegne/købe garantkapital, som er en del af sparekassens egenkapital. Garantkapital er altså en investering i sparekassen. Garantkapital giver ikke udbytte, men en årlig rente, der som udgangspunkt er højere end afkastet på en almindelig opsparingskonto i sparekassen. 

Du bakker op – vi tager lokalt ansvar 

Hos Sydjysk Sparekasse støtter vi op om mange lokale initiativer – store som små. Vi bakker op om tiltag, der er med til at udvikle de lokalsamfund, som vi er en del af. Det gør vi for at være med til at flytte Syd- og Sønderjylland i en positiv retning, og for at vores landsdel fortsat er et godt sted at være - også for dig. Netop derfor er vi rigtig glade for vores mange garanter. De bakker nemlig op om sparekassen – og derved Syd- og Sønderjylland.

Det skal du vide 

Risici

Garantkapital er ansvarlig kapital. Det betyder, at hvis sparekassen skulle komme i økonomiske vanskeligheder eller gå konkurs, vil der være risiko for, at garantkapitalen kan være tabt - helt eller delvist. 

Garantkapital er ikke dækket af Garantifonden. 

Vi giver dig derfor altid en grundig rådgivning med udgangspunkt i din risikoprofil, tidshorisont og alternative placeringer, inden vi tegner garantkapital til dig. 

Du kan læse mere om garantkapital i vores vedtægter

Indløsning 

Ønsker du at indløse/sælge din garantkapital helt eller delvist, vil det blive noteret i sparekassens garantbørs. Udbetalingen sker løbende og i takt med, at ny garantkapital tegnes efter et princip om, at de der først er noteret i garantbørsen, først får indløst deres garantkapital. Du kan derfor forvente en vis ekspeditionstid. 

Hvordan bliver jeg garantkunde? 

For at blive garant skal du købe garantkapital for minimum 5.000 kroner. Du kan maksimalt købe garantkapital for 200.000 kroner.  

Køber du garantkapital for 20.000 kroner eller mere, bliver du Top-garant og får dermed adgang til alle fordelene.  

Garantkapital er personlig. Det vil sige, at det er din garantkapital – og dine fordele. Du kan altså ikke dele fordelene med andre i husstanden. 

Garant par på stranden

Få indflydelse på din sparekasse 

Vores garanter har stor betydning for sparekassen. Er du garant, kan du nemlig foreslå kandidater til sparekassens repræsentantskab, der er sparekassens øverste myndighed. 

Er du garant, kan du også selv stille op til sparekassens repræsentantskab.  

Det er vores garanter, der vælger sparekassens repræsentantskab ved en afstemning hvert fjerde år. Det er sparekassens repræsentantskab, der vælger bestyrelsen iblandt sig, og det er bestyrelsen, som ansætter direktionen.  

Det er repræsentantskabet, der godkender regnskab, lønpolitik og vedtægtsændringer. En plads i repræsentantskabet giver derved en reel indflydelse på sparekassens ledelse og udvikling. Det gør en forskel og repræsentantskabet udgør en vigtig del af Sydjysk Sparekasses stærke rødder i de lokalområder, hvor vi har afdelinger og det styrker kundedemokratiet. 

Garant dame med hund

Attraktiv rente 

Vores garanter bakker op om sparekassen. Derfor bestræber vi os på at sige tak med en attraktiv rente på garantkapital. 

Din garantkapital forrentes med en årlig rente, som godkendes af repræsentantskabet på det ordinære repræsentantskabsmøde i foråret. Herefter udbetales renterne. 

Renten fastsættes på baggrund af sparekassens resultat og økonomi i øvrigt. 

Den forventede rente fremgår af sparekassens forretningspolitik

Rabatter og fordele til Top-garanter

Er du Top-garant med 20.000 kroner eller mere i garantkapital, tilbyder vi ekstra gode vilkår:  

  1. Mulighed for en ekstra god rente på Totalopsparing Garant. Se rentesatserne
  2. Du betaler ikke kortgebyr på dit Visa/Dankort eller Mastercard Debit (ét kort pr. garant). 
  3. Gebyrfri hævning af euro i KONTANTEN* 
  4. Gebyrfri valutabestilling på hjemmesiden* 
  5. 50% rabat på årsgebyret på MasterCard Standard, Guld og Platinium

 * Valuta tilbagekøbes ikke. Der tillægges et kurstillæg på valutaen - se de aktuelle satser, når du bestiller valuta på hjemmesiden. 

 Mere om hele Syd- og Sønderjyllands sparekasse

Pige ved vestkysten i regntøj

Find din afdeling eller rådgiver 

Fordelsklub piger spiller bold i wowpark

Kender du vores fordelsklub? 

Om os ænder der flyver

Få mere information om sparekassen

Sponsorater basketballkurv

Vi støtter sporten og kulturen